Staatsexamen NT2

Afhankelijk van uw vooropleiding en wensen kunt u kiezen voor een inburgeringscursus of een cursus ter voorbereiding van het staatsexamen NT2.  Wanneer het staatsexamen NT2 behaald is wordt u vrijgesteld van het inburgeringsexamen. Indien u een vervolgopleiding wilt volgen kan het staatsexamen NT2 een voorwaarde zijn voor toegang. Bespreek dit goed tijdens het intakegesprek en bedenk goed wat u hierin wilt. DUO verstrekt maar 1 keer een lening.  Meteen aanmelden? Mail naar 

Mogelijkheden met het staatsexamen NT2.

Voor een MBO opleiding heeft u staatsexamen NT2 op B1 niveau nodig. Voor een HBO of WO opleiding heeft u minimaal staatsexamen NT2 op B2 niveau nodig.

Het is aan te raden als u weet welke opleiding u zou willen volgen, alvast bij deze organisatie te informeren wat de eisen zijn voor het starten met de betreffende opleiding. Dit kan namelijk verschillen.

De meeste bedrijven vragen voor bepaalde functies ook kennis van de Nederlandse taal op B2 niveau.

Heeft u een lager opleidingsniveau of heeft u de Nederlandse taal niet echt nodig, maar heeft u een diploma nodig voor naturalisatie, paspoort of verblijfsvergunning? Dan kunt u een inburgeringscursus volgen. Er zijn verschillende erkende opleidingen. Voor een overzicht van een opleiding in uw buurt, kunt u terecht op de website https://www.ikwilinburgeren.nl/ 

Bij voldoende vraag, zullen we in de toekomst ook inburgeringscursussen aanbieden en ons natuurlijk  aansluiten bij Blik Op Werk Keurmerk inburgeren.

Meteen contact? Mail naar